Saturday, April 28, 2007

Min nya lägenhet!

Då var jag inflyttad i min nya lägenhet i Malmö!
Ni kan bortse från allting i mitt förra inlägg som antyder att jag skulle sakna mitt korridorrum, den här lägenheten is the shit!

En bostad säger väldigt mycket om den som bor där. I den mycket läsvärda boken Blink beskriver Malcom Gladwell om ett experiment där försökspersoner fick inspektera någons hem och därefter fylla i vilka personlighetsdrag de trodde personen hade. Det visade sig att de var minst lika träffsäkra som vänner som känt personen i flera år.
Vad säger det om min nya lägenhet? Jo, om mitt korridorsrum var en återspegling om vem jag är så är min nyinredda lägenhet en återspgling av vem jag är I THE MATRIX!

Allting är större, coolare, snyggare, bättre, och om man slår på det så kan det säkert kung fu också!

Nu blir det bilder!


En kniv och en gaffel - För närvarande den enda odiskade disken i mitt hem. Sug på den Ulrikedalsvägen 4C!

Garderob! - Jag har en jättestor garderob där jag får plats med alla mina snygga kläder! Jag får även plats med alla mina fula kläder. Ty den är jättestor.

Golvyta - Notera avsaknaden av saker på mitt golv. Det innebär att jag kan gå fram och tillbaka över det med händerna bakom ryggen när jag löser världsproblem, alternativt bjuda hem folk och ställa dem på det. Om DU vill stå på mitt golv så ska jag snart ha inflyttningsfest! Välkommen!

Sovrummet - Med en rund säng och en takfläkt inbjuder mitt snygga sovrum till allehanda dekadenta aktiviteter, som t.ex. att sova.

Titta så rund den är! - Jag kan ligga vänd åt vilket väderstreck jag vill. Mycket spännande!

Ett stabilt kök - Det är sjukt skönt att inte dela det med 12 människor med tvivelaktiga diskningsrutiner. Ett bra argument för att inte skaffa barn. ;)

Vardagsrummet - Platsen där jag just nu sitter och skriver den här bloggen. En mycket trevlig plats.
Dagens arbetsplatsinredningstips - Magnetiska upphängningsgrejer från Lagerhaus. Mycket praktiskt för att hänga upp anteckningar, designdokument och annat som används i ditt arbete.

Bokhyllor - Fan vad snyggt det där blev! Det ser ännu bättre ut i verkligheten.

Resten av vardagsrummet - Nu med plats att utnyttja mina stora metalldansmattor i bakgrunden! Jag har även en balkong där jag kan gå ut och svära åt bajsande duvor.

Min icke-existerande soffa - Så fort jag får råd så ska jag köpa en snygg, cool och bekväm svart lädersoffa och placera den där. Det kommer att äga.

Det var det hela. Kom gärna och hälsa på, så kan vi gå över min jättestora golvyta tillsammans och dricka te eller något.

5 comments:

Mattias Johansson said...

Fan, jag blir nästan lite avundsjuk (och det är bra kritik för att komma från mig då jag är jävelstolt över min egen inredning). De där cylindergolvlamporna är skitsnygga. Jag skulle dock aldrig få för mig att ha vita väggar själv, men det ä ju jag. Jag kommer snart och hälsar på.

Erik Rydeman said...

Deras målare var bara tillåten att använda väldigt ljusa färger så att nästa hyresgäst inte skulle kunna begära en ommålning.

Min strategi brukar vara att hänga snygga saker på väggarna så att de får lite liv.

Johanna said...

jag hade en sån där cylindergolvlampa före dig. loser.

kuchimallan said...

hmm, jag har funderat på det här med runda sängar, känns det inte väldigt utelämnat och otryggt med en rund säng? sådär helt utan hörnor och safeplaces, som att man kan bli attackerad närsomhelst!! ungefär som när man kommer på att man har en kroppsdel utanför täcket när man precis tänkt nåt läskigt och blir rädd att nån ovälkommen zombie ska komma och peta på den..typ.

Erik Rydeman said...

Rund säng är jättetrevligt. Man kan ju ligga i mitten med armarna och benen utsträckta som ett X utan att de hamnar utanför!

Skulle man ligga på det sättet i t.ex. en dubbelsäng så skulle man ju bara verka dum.